Meniu Uždaryti

4 maisto produktų kategorijos, mažinančios raukšles

Žmogaus sveikata yra glaudžiai susijusi su mityba. Netinkama mityba gali sukelti ar įtakoti trumpalaikius sutrikimus, ilgalaikius susirgimus, kai kuriais atvejais užsibaigiančiais pirmalaike mirtimi. Dėl nesubalansuotos mitybos kyla įvairūs virškinamojo trakto sutrikimai. Maistinių medžiagų organizmas gauna iš šviežių vaisių ir daržovių, riešutų, pupų, mėsos, žuvies. 

Subalansuotas maistas teikia visus organizmui reikalingus vitaminus bei mineralines medžiagas, tačiau kai kuriais atvejais (pvz., nėštumo metu) gali prireikti papildomų vitaminų ar maisto papildų. Taigi, kai jūs einate apsipirkti, įsitikinkite, kad šie maisto produktai, padės sumažinti nepageidaujamas raukšles:

Uogos: spanguolėse, avietėse, mėlynėse ir braškėse yra daug įvairių rūšių antioksidantų. Be to, jie taip pat turi vitamino C, vitamino E, riboflavino, ir ląstelienos. Šios medžiagos padeda kaupti kolageną, kuris suteikia jūsų odai elastingumo. Antioksidantai, esantys šiose uogose neutralizuoja laisvuosius radikalus. 

Riešutai: Riešutai yra būtini ne tik odai prižiūrėti, bet sveika širdžiai ir smegenims. Riešutų sudėtyje esantys vitaminai, padeda odos ląstelėms vystytis. Be šio vitamino, riešutai, taip pat turi sveikų riebalų, kurie padeda palaikyti kolageną ir elastingumą veide. Pekano riešutuose, esantis mineralinis selenas, gydo ne tik raukšles, bet ir odos infekcijas. Jei valgysite reguliariai riešutus, kontroliuosite sausos odos problemas ir uždegimus, kadangi juose yra cinko. 

Žuvis: Žuvis pasižymi omega-3 turtingumu, padėsiančių kovoti su uždegimais. Lašišoje yra daug baltymų, galinčių atstatyti pažeistas odos ląsteles. Pagerina nervų funkcijas, sumažina raukšles. 

Daržovės: Tamsiai žalios lapinės daržovės, pavyzdžiui, špinatai padės jums kovoti su raukšlėmis, nes šių sudėtyje yra vitamino A ir C. Morkos yra ypač, svarbios dėl savo vitaminų, tokių kaip beta-karotinas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *